HealthCheck Company

Individuele- en teamtrajecten

Organisaties

Naast advisering op het gebied van duurzame inzetbaarheid begeleid ik ook teams en individuen binnen organisaties om sterker te komen staan. Uitgangspunt van Healthcheck Company is de medewerker en daarmee de mens centraal. Mensen die weten wie ze zijn, wat ze willen en kunnen staan volop in hun kracht en vallen op vanwege hun bevlogenheid en energie. Om volop gebruik te kunnen maken van het potentieel van de medewerkers maak ik voor zowel teams als voor individuele begeleiding gebruik van de Talenten Motivatie Analyse (TMA).

De Talenten Motivatie Analyse

Met de TMA worden gemakkelijk de talenten, drijfveren, cognitieve capaciteiten, competentieniveau en beroepsinteresses van mensen in kaart gebracht. De TMA gaat er in de basis van uit dat de mens het best functioneert als zijn werkzaamheden dicht tegen zijn talenten aan liggen. Waarmee je als vanzelf het beste uit je medewerkers haalt.

 

Links

Meer informatie over Talent Management Analyse vind je bij

Werkwijze teamtrajecten

‘Het team in zijn kracht’

Bij de teambegeleiding vormt de TMA de rode draad. Na een verkennend gesprek met de leidinggevende(n) krijgen alle teamleden een uitnodiging om de TMA te maken. Dit is een online vragenlijst die vanaf elke computer gemaakt kan worden. Tijdens de teamtraining gaan we met de resultaten van de TMA’s aan de slag. Met als doel een ieder meer vanuit zijn talenten en drijfveren te laten functioneren. Waar versterk je elkaar en waar verdwijnt de energie binnen het team? In een terugkombijeenkomst bekijken we met elkaar wat deze nieuwe inzichten het team gebracht heeft.

Werkwijze individuele talenten trajecten

‘De medewerker in zijn kracht’

Op individueel niveau vormt eveneens de TMA de basis voor de gesprekken. De talenten en drijfveren vormen het uitgangspunt voor de medewerker om te ontdekken ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?’. Afhankelijk van de behoefte is er ruimte om naast 1-op-1 coaching het curriculum vitae te bekijken en te actualiseren, het profiel op social media kanalen w.o. LinkedIn arbeidsmarktproof te maken en de (regionale) arbeidsmarkt te verkennen. Doel is in alle gevallen de medewerker op de juiste plek. Daar heeft de medewerker profijt van, maar ook jij als werkgever.

Kwetsbaarheid op werk

Er was een tijd dat de relatie met mijn ouders niet soepel liep. Het was tijd voor mij geworden om op eigen benen te staan. En binnen onze gezinsdynamiek kostte het meer dan gemiddelde moeite om me los te maken. Tijden van elkaar zien en niet zien wisselde elkaar af....

Lees meer

Ieder team een coach?

Ik sprak laatst een teamhoofd. Zij liep vast met haar team. Veel verzuim en verloop. Er was weinig sprake van een teamgevoel. Zij was een paar jaar geleden doorgegroeid naar de functie van teamhoofd. De jaren daarvoor had zij laten zien goed te...

Lees meer