HealthCheck Company

Hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid

Individueel

Ongeveer 20% van de mensen is hooggevoelig. Hooggevoeligheid is een intolerantie van het zenuwstelsel door het bovengemiddeld gevoelig zijn voor prikkels en signalen van buitenaf. Als je daarnaast geneigd bent vooral voor anderen klaar te staan en perfectionistisch en faalangstig bent ingesteld, wordt de hooggevoeligheid eerder een last dan een kracht.

Er is wetenschappelijk bewezen dat bij hooggevoelige mensen een filter ontbreekt in de informatieverwerkingssysteem in de hersenen. Prikkels komen daardoor ongefilterd binnen en de verwerking vindt op een diepgaand niveau plaats. Dit kan zich op verschillende manieren uiten; gevoelig voor sferen, geluiden, verandering in omgeving. Overprikkeling ligt makkelijk op de loer.

Werkwijze

Middels 1-op-1 coaching gaan wij eerst en vooral op zoek naar waar jij overprikkeld van raakt. Hoe uit de hooggevoeligheid zich bij jou? Vervolgens gaan we op zoek naar wat jij nodig hebt om je leven op een voor jou zo prettig mogelijke manier vorm te geven. Met inachtneming van je hooggevoeligheid. Luisteren naar jezelf, op tijd je grenzen aangeven en keuzes voor jezelf mogen maken. Hiermee word je hooggevoeligheid een kracht in plaats van een last.

Tijdens de sessies staan ademhaling, ontspanning, aandachttraining en lichaamswerk centraal. Wil jij ook meer in je kracht gaan staan? Je bent van harte welkom voor een intakegesprek. Klik hieronder om een afspraak te maken.

Referenties

Op zoek naar een bij mij passende coach kwam ik Judith tegen. Er was een klik. Ik heb een wandel coaching bij Judith gedaan volgens het Holistische principe. Wat een verademing! Judith wist elke keer mij bewust te worden van mijzelf. Door oefeningen, yoga, wandelen en stoppen, leerde ik mijzelf beter kennen waardoor ik mijn “knelpunten” zelf kon aanpakken. Op een warme manier wist Judith mij te bereiken en verder te helpen. Het is al even geleden dat ik het coachingstraject heb gevolgd maar elke dag heb ik er wat aan. Een gedane oefeningen nog een keer herhalen. Luisteren naar de ontspanningsoefeningen. Zonder de coaching van Judith zou ik de afgelopen 2 jaar niet mijn hart hebben gevolgd. Het is een intensief traject geweest waar ik mijzelf vaak ben tegen gekomen.
Annemarie

Judith Winkel is heel goed in coaching, ze weet heel goed de kern van het probleem te analyseren. In samenspraak zorgt ze voor zelfinzicht en helpt ze bij het aangeven van gereedschappen om daar dan zelf weer mee verder te kunnen.
Annemieke

Ik wist vooraf niet goed wat ik me voor moest stellen bij Holistisch Coachen, maar ik moet toegeven dat ik aangenaam verrast was.
Judith is een warme persoonlijkheid, die goed aanvoelt waar de (psychische) pijnpunten zitten. Met behulp van o.a. ademhalingsoefeningen werd het tijdens de sessies duidelijk hoe belangrijk het is om rust in je hoofd te creëren. Daarnaast werd tevens aandacht besteed aan het verband tussen lichaamshouding- en taal en de invloed daarvan op je emoties/gevoelens. Hierbij werd gebruik gemaakt van diverse oefeningen zoals yoga-strekkingen, uitbeeldende oefeningen (blij, gestrest, moe, boos), het opmaken van energiecirkels (wat levert energie op en wat kost energie) en het tappen op de schouders om alle emoties die vrij waren gekomen beter te kunnen verwerken.
Elke sessie werd een andere oefening gedaan en op deze wijze werd er vanuit diverse uitgangspunten gewerkt naar het leren luisteren naar je lichaam en je innerlijke stem. Op deze wijze leer je onverwerkte emoties een plaats te geven, duidelijker je eigen grenzen te herkennen én te kunnen aangeven, tijd voor jezelf kunnen maken. Hierdoor kun je bewuster om gaan met steeds terugkerende valkuilen in het leven.

Judith bedankt! Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik in bepaalde situaties weer terug dreig te vallen in oude patronen, en dat ik door de opgedane kennis tijdens onze sessies, beter bij mezelf kan blijven en daardoor meer ontspannen in het leven sta.

Jantine

Hooggevoelig