HealthCheck Company

De medewerker centraal

Organisaties

HealthCheck Company laat de medewerker spreken

Advies duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is topprioriteit voor veel organisaties en  HR-afdelingen. Uit een onderzoek van Bereschot (2018) blijkt dat het slechts 5% van de respondenten lukt om duurzame inzetbaarheid integraal onderdeel te maken van de bedrijfsvoering.

Individuele- en teamtrajecten

Naast advisering op het gebied van duurzame inzetbaarheid begeleid ik ook teams en individuen binnen organisaties om sterker te komen staan. Uitgangspunt daarbij is de medewerker en daarmee de mens centraal. Mensen die weten wie ze zijn, wat ze willen en kunnen staan volop in hun kracht en vallen op vanwege hun bevlogenheid en energie. 

Spreker

Kennis delen is cruciaal om te kunnen verbeteren en vernieuwen. Leren van elkaar; van de best pratices maar ook van wat er niet goed is gegaan. Met ervaring als spreker op congressen en bij andere organisaties deel ik graag mijn visie op duurzame inzetbaarheid en de ervaringen en kennis die ik hierin heb opgedaan.  

Sterk in je werk

Medewerkers vitaal, bekwaam en gemotiveerd. Nu en in de toekomst!

Binnen het St. Antonius Ziekenhuis zijn we eind 2015 gestart met het programma ‘Sterk in je Werk’. Uitgaande van 5 thema’s in de vorm van werkwaarden, balans, ontwikkeling, talenten & kwaliteiten en gezondheid bouwen we nu al ruim 4 jaar om (duurzame) inzetbaarheid op de kaart te zetten. Van visievorming tot het bouwen van een portaal in combinatie met een Sterk in je Werk scan en een actieplan tot het organiseren van events en kick offs tot het aanbieden van tientallen gratis versterkende workshops voor medewerkers. Als projectleider en nu als adviseur Duurzame Inzetbaarheid heb ik samen met adviesbureau Inhealth een programma ontwikkeld dat niet meer weg te denken valt in het ziekenhuis. De uitdaging ligt om het thema duurzame inzetbaarheid op de kaart te zetten en te houden. De focus ligt daarom ook continu op het behouden van aansluiting bij de visie en missie van het ziekenhuis en de afdeling HR. Met als nieuwste ontwikkeling in 2018 de vorming van een team Inzetbaarheid binnen HR.  Een team van 7 hr adviseurs die zich dagelijks bezig houden met medewerkers vitaal, bekwaam en gemotiveerd te houden. Nu en in de toekomst. Een prachtig resultaat!

Benieuwd of het ook mogelijk is om duurzame inzetbaarheid ook bij jouw organisatie op de kaart te zetten? Op grote of kleinere schaal? Ik kom graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

Blogs

Kwetsbaarheid op werk

Er was een tijd dat de relatie met mijn ouders niet soepel liep. Het was tijd voor mij geworden om op eigen benen te staan. En binnen onze gezinsdynamiek kostte het meer dan gemiddelde moeite om me los te maken. Tijden van elkaar zien en niet zien wisselde elkaar af....

Ieder team een coach?

Ik sprak laatst een teamhoofd. Zij liep vast met haar team. Veel verzuim en verloop. Er was weinig sprake van een teamgevoel. Zij was een paar jaar geleden doorgegroeid naar de functie van teamhoofd. De jaren daarvoor had zij laten zien goed te...

Referenties

Judith heeft oog voor het individu, wat er nodig is én het resultaat dat bereikt moet worden. Zij heeft een bijzonder combinatie van pragmatisme, snel en concreet resultaten boeken en de gevoelige snaar weten te raken en moeilijke thema’s niet schuwen.

Imre

Teamhoofd HR, St. Antonius Ziekenhuis

Judith heeft het talent en de ervaring om mensen en organisaties te zien, te voelen wat er gebeurt en te weten wat er nodig is om beweging te genereren. Dit in combinatie met een heldere visie en een flinke dosis doorzettingsvermogen en daadkracht maakt dat onze samenwerking heel prettig is en dat er mooie resultaten geboekt worden.

Martine

Consultant Strategisch Gezondheidsmanagement, Inhealth Project BV

Stelt een team of individu op zijn/haar gemak, iedereen mag er zijn en geen enkele vraag is dom. Judith is energiek, enthousiast en laat iedereen in z’n waarde. Zij heeft oog voor iedereen vooral ook voor de mensen die het lastig vinden om te spreken in een groep.

Petra

Teamleider Plastische Chirurgie, St. Antonius Ziekenhuis